Noutati

Fundatia Radacini Grup
8 martie 2020 | Stiri

Scrisori de marțișor de la bursierii Fundației Rădăcini Grup

Mărțişoare-gânduri, mărțişoare-emoții, mărțişoare-recunoştință… Ce poate fi mai frumos decât să-ți legi sentimentele cu fundiță alb-roşu şi să le trimiți într-o minunată călătorie către sufletul celei care ți-a dat viață, care îți este umbră şi înger păzitor până la capăt de veac? Cuvintele acestea speciale, reunite într-o paradă a scrisorilor de mărțişor, sunt ale copiilor din comunitatea noastră de bursieri, care sunt la fel de frumoşi la suflet pe cât sunt la chip, la fel de sensibili pe cât sunt de inteligenți şi ambițioşi.

Draga mea bunică,

Bunico, raza mea de soare, icoana sufletului meu…Nici nu stiu cu ce sa incep, dar tin sa precizez că îmi pare rău pentru momentele în care am fost mai răutăcioasă! Furia necumpănită poate te-a ranit în acele momente…dar, cu siguranță știi ca te iubesc necondiționat!

Îți multumesc pentru ca exiști, în primul rând, pentru că mâinile tale bătătorite de trecerea ireversibilă a timpului, mi-au mângâiat obrazul. Pentru că sufletul tău l-a liniștit pe al meu.Pentru că vorbele tale mi-au închis rănile.

Mi-ai oferit cea mai de preț comoară a unui om: timpul. Ci nu o oră, nu o zi…mi-ai oferit anii din viața ta, bunico. Și pentru asta sunt profund recunoscătoare. Privește-mă acum! Sunt persoana pe care ti-ai dorit să o vezi de ani întregi: responsabilă, descurcăreață, cu capul pe umeri, dar, mai important decat toate, fericită și împlinită! Am ajuns aici pentru că am avut cel mai bun exemplu, pe dumneata!

În fiecare zi, dar mai ales în aceasta, de sărbătoare, îți doresc multă sănătate, fericire și multe clipe de împlinire!

Te iubesc nespus de mult, idolul meu sfânt! –  Vulpeanu Ionela Alexandra.”

Privesc spre cer,
Privesc spre pământ
Și parcă iarna n-a existat,
Nu sunt încă sigură..
Nici de vară și nici de toamnă.

Privesc spre cer
Și sigură sunt..
De soarele care aduce ziua,
De luna care aduce noaptea,
De stelele care aduc magia,
De norii care aduc ploaia,
De timpul care aduce secunda
Și chiar de floarea care anunță primăvara.

Privesc spre pământ
Si cel mai sigură sunt de iubire,
De iubirea mea pentru tine, mamă,
Pentru că doar prin ea sunt sigură că exist.

Această “scrisoare digitală” a vrut sa fie o poezie, iar eu nu m-am opus:).
O primăvară frumoasă!

Andreea Duță

Scrisoare către mama:
Vreau să-ți mulțumesc pentru fiecare moment magic, pentru iubirea ta neprețuită, dar și pentru șansa pe care mi-ai oferit-o de a cunoaște și descoperi tainele și orizonturile acestei lumi infinite. Îți doresc să ai parte de o primăvară minunată, învăluită în culorile mărțișorului: iubire, putere (roșul), respectiv liniște, armonie (albul). Tu ești pentru mine ființa supremă de pe acest tărâm. Sufletul tău este pur și luminat precum petalele gingașe ale ghioceilor.
Te iubesc, dragă mamă! Andrei Valentin Bălălău

Dragă mamă,

La fel cum mărțişorul este un simbol al primăverii,şi tu eşti un simbol pe care îl port cu drag în fiecare clipă a vieții mele.
Cu ocazia acestei splendide zile ce anunță venirea primăverii, doresc să-ți împărtăşesc iubirea şi respectul pe care îl am față de tine.
Mamă,tu eşti ființa care mi-ai dat viață,care întotdeauna mă înveți prin vorbe dulci să trec peste impedimentele vieții şi care, cu veselia ta, creezi clipe minunate, oprind parcă pe loc timpul ce se scurge precum o apă curgătoare.
Încerc zi de zi să rămân copilul bun care a primit de la tine cea mai bună lecție,şi anume educația, fără de care nu aş fi fost omul de astăzi.Vreau de asemenea ca prin rezultatele obținute la şcoală, să te fac cea mai fericită şi mai mândră mamă din lume.
Cu ocazia acestei zile semnificative pentru toate mamele şi bunicile,doresc să-ți urez o primăvară frumoasă,plină de bucurii şi sănătate din belşug.
Te iubesc, mămica mea dragă!❤ – Caloean Mihai-Dragos.

Draga mama,

Cu ocazia primăverii, anotimpul renașterii, al frumusetii, si al tuturor femeilor pe care le iubim si le respectam, doresc să îți urez un sincer si călduros “La multi ani!”, sa iti reamintesc cat de mult te iubesc si apreciez pentru tot efortul pe care l-ai facut pentru mine, pentru toata iubirea necondiționată pe care mi-ai oferit-o de fiecare data. Primavara, este anotimpul care imi aminteste de cea mai frumoasa persoana pe care cineva o poate avea vreodata alaturi, primavara este anotimpul tau, iubita mama!

O primavara minunata tuturor!

Liviu Ciobanu

Dragă mamă,

Astăzi este o zi importantă, este 1 martie. Ziua care reflectă prospețimea, armonia și iubirea. Începând de azi, natura întinerește, prinde viață.
Așa cum mărțisorul dă culoare naturii, tu dai culoare vieții mele, căci fără sprijinul si afecțiunea primite din partea ta, eu n-aș putea face față greutaților vieții.
Pentru asta vreau să-ți mărturisesc cât de mult te iubesc, și cât de mult te prețuiesc în pofida faptului ca mai fac năzbâtii și te supăr.
Îți doresc o primăvară minunată, plină de fericire trăită alături de noi, familia, care nu stim ce ne-am face fără tine. Te iubim mult! – cu Criss Cristina.

Dragă mamă,
Cu ocazia primăverii, anotimpul prospețimii, armoniei și iubirii, cu ocazia lunii martie, luna renașterii și a tuturor femeilor, vreau să-ți mărturisesc că tu ești mărțișorul meu preferat din fiecare an.
Știu că nu ți-o spun des, dar ești cea mai importantă femeie din luna martie, cea mai importantă persoană din fiecare zi, lună, an.
Mereu încerc să-ți dau motive să te mândrești din ce în ce mai mult cu mine, așa cum și eu mă mândresc cu tine, cu faptul că-mi ești mamă.
Îți doresc o primăvară frumoasă și plină de iubire, și o viață lungă alături de mine! Te iubesc mult, mamă! ❤

O primăvară frumoasă tuturor! – cu Ionela Valentina.

Vreau sa urez la multi ani tuturor femeilor din viata mea si sa le multumesc pentru influenta lor asupra vietii mele.
Totusi, as vrea sa adresez cateva cuvinte mamei mele deoarece este cea mai speciala femeie pentru mine si mereu va fi.

Draga mama,

Incep prin a-ti spune cat de mult te iubesc, desi nu o fac foarte des, nu am cuvinte sa exprim ceea ce simt pentru tine. Tu esti prima persoana care m-a iubit din prima clipa a vietii mele, chiar inainte de asta. Iti multumesc pentru rabdarea, sprijinul si increderea pe care mi le-ai daruit de-a lungul anilor. Iti multumesc pentru toate imbratisarile, pentru toate momentele in care mi-am gasit alinare la pieptul tau. Iti multumesc pentru zambetele si lacrimile in care mi-ai aratat cat de mandra esti de ceea ce am devenit. Iti multumesc pentru toate lectiile si pentru faptul ca mereu voi avea pe cineva care sa ma iubeasca neconditionat. Sunt cea mai norocoasa fiica din lume pentru ca tu esti mama mea.
Atat eu, cat si fratele meu incercam zi de zi sa-ti dam motive sa te mandresti cu noi.
Te iubesc, mamico! Si iti urez o primavara infloritoare!

O primavara frumoasa tuturor!
Simona Mirela

Dragă mamă,
În sfârșit a sosit luna martie, în sfârșit a sosit primăvara; luna armoniei, iubirii și prospețimii, luna dedicată tutor femeilor. Nu există cuvinte îndeajuns și nici timp destul pentru a-ți arăta iubirea și respectul pe care ți le port.
Cu ocazia asta vreau să îți mulțumesc pentru fiecare zâmbet pe care mi-l oferi, pentru fiecare efort pe care îl depui pentru mine, pentru fiecare vorbă caldă pe care mi-o spui când sunt dezamăgită, pentru fiecare lacrimă pe care o verși alături de mine .
Cu toate că nu îți spun asta prea des, te iubesc enorm și îți urez o primăvară minunată și plină de zâmbete!💞

Andreea Trîntea

Zeci de oameni trec și fac parte din viața unei persoane, fie temporar, fie permanent, dar din punctul meu de vedere femeile sunt cele care își lasă amprenta cel mai mult. Mama este cea care ne este alături încă dinainte să fim născuți, cea care ne așteaptă cu cea mai mare nerăbdare și odată veniți pe lume, principala responsabilă pentru creșterea noastră, pentru primii pași și primele cuvinte. Bunica preia mereu rolul de mamă atunci când părinții sunt la serviciu, iar doamna învățătoare ne dedică cel puțin patru ore pe zi în ciclul primar. Chiar dacă alături de doamnele diriginte petrecem într-o săptămână cât petreceam cu doamna învățătoare într-o zi, acest lucru nu ne împiedică să ne atașăm de asemenea de dumnealor, deoarece ajungem la niște vârste când învățăm să apreciem și să transpunem sfaturile în fapte.

În fond, prezențele feminine din prima parte a vieții noastre sunt toate precum niște mame, dar tot cea care ne-a dat viață merită cele mai multe laude.

Așa că îți mulțumesc pentru tot efortul depus zilnic, îndeplinindu-ți rolul de mamă. Îți mulțumesc că pui mereu calitatea de părinte mai presus de orice. Ai fost și ești mereu acolo cu un sfat, cu o încurajare și știu că indiferent de situație, tu ești persoana în care am și în care trebuie să am cea mai mare încredere. Fiindcă tu știi să-mi fii prietenă atunci când îți povestesc simple lucruri de la școală, dar în același timp să-mi fii mamă când greșesc sau sunt confuză și nu știu ce să aleg. Poate că au existat momente în care nu am împărțit aceleași păreri, dar mereu am ținut cont de ceea ce mi-ai sugerat. Mă simt mândră că am pe cineva care mă ascultă mereu și cel mai mult mă bucur atunci când pot vedea rezultatele tuturor lucrurilor învățate de la tine în formarea mea ca om.

Sunt de părere că cel mai frumos mărțișor nu este reprezentat de simple obiecte sau cuvinte, ci de oameni în sine. De aceea, tu ești mărțișorul meu. Te iubesc!

O primăvară frumoasă, liniștită și fericită tuturor femeilor care fac parte din viața mea și care mă sprijină, indiferent de legătura dintre noi! – cu Bianca Andrei.

Zeci de oameni trec și fac parte din viața unei persoane, fie temporar, fie permanent, dar din punctul meu de vedere femeile sunt cele care își lasă amprenta cel mai mult. Mama este cea care ne este alături încă dinainte să fim născuți, cea care ne așteaptă cu cea mai mare nerăbdare și odată veniți pe lume, principala responsabilă pentru creșterea noastră, pentru primii pași și primele cuvinte. Bunica preia mereu rolul de mamă atunci când părinții sunt la serviciu, iar doamna învățătoare ne dedică cel puțin patru ore pe zi în ciclul primar. Chiar dacă alături de doamnele diriginte petrecem într-o săptămână cât petreceam cu doamna învățătoare într-o zi, acest lucru nu ne împiedică să ne atașăm de asemenea de dumnealor, deoarece ajungem la niște vârste când învățăm să apreciem și să transpunem sfaturile în fapte.

În fond, prezențele feminine din prima parte a vieții noastre sunt toate precum niște mame, dar tot cea care ne-a dat viață merită cele mai multe laude.

Așa că îți mulțumesc pentru tot efortul depus zilnic, îndeplinindu-ți rolul de mamă. Îți mulțumesc că pui mereu calitatea de părinte mai presus de orice. Ai fost și ești mereu acolo cu un sfat, cu o încurajare și știu că indiferent de situație, tu ești persoana în care am și în care trebuie să am cea mai mare încredere. Fiindcă tu știi să-mi fii prietenă atunci când îți povestesc simple lucruri de la școală, dar în același timp să-mi fii mamă când greșesc sau sunt confuză și nu știu ce să aleg. Poate că au existat momente în care nu am împărțit aceleași păreri, dar mereu am ținut cont de ceea ce mi-ai sugerat. Mă simt mândră că am pe cineva care mă ascultă mereu și cel mai mult mă bucur atunci când pot vedea rezultatele tuturor lucrurilor învățate de la tine în formarea mea ca om.

Sunt de părere că cel mai frumos mărțișor nu este reprezentat de simple obiecte sau cuvinte, ci de oameni în sine. De aceea, tu ești mărțișorul meu. Te iubesc!

O primăvară frumoasă, liniștită și fericită tuturor femeilor care fac parte din viața mea și care mă sprijină, indiferent de legătura dintre noi! – cu Bianca Andrei.

Dragă mamă,

Începutul primăverii îmi reamintește de fiecare dată de toți oamenii și lucrurile frumoase care mă înconjoară. Cu siguranță ești printre cele mai dragi persoane ale sufletului meu, cum e firesc, de altfel. Încă din prima zi de viață mi-ai oferit iubire necondiționată și ai încercat să îmi oferi tot ce este mai bun pentru mine. Ai fost și ești ca un înger păzitor care mereu îmi ghidează pașii, ferindu-mă de pericole. Toate eforturile tale m-au ajutat să ajung aici unde sunt astăzi și pentru acest lucru îți mulțumesc din inimă! Ești singura persoană care a crezut în mine mai mult decât eu însumi. Îmi cer iertare pentru toate momentele în care îți greșesc, tu știi că mereu te voi iubi mai mult decât pe oricine altcineva și că pentru mine ești cea mai bună mămică din lume. Mulțumesc pentru că mi-ai oferit bucuria de a avea frați și pentru că niciodată nu încetezi din a îmi fi mamă. Toată răbdarea și timpul pe care mi le oferi înseamnă enorm pentru mine și din toate aceste puncte de vedere nu am destule cuvinte să îți mulțumesc. O primăvară fericită!
Cu dragoste, fiul tău. – cu Marius Catalin.

Dragă mamă,

Începutul primăverii îmi reamintește de fiecare dată de toți oamenii și lucrurile frumoase care mă înconjoară. Cu siguranță ești printre cele mai dragi persoane ale sufletului meu, cum e firesc, de altfel. Încă din prima zi de viață mi-ai oferit iubire necondiționată și ai încercat să îmi oferi tot ce este mai bun pentru mine. Ai fost și ești ca un înger păzitor care mereu îmi ghidează pașii, ferindu-mă de pericole. Toate eforturile tale m-au ajutat să ajung aici unde sunt astăzi și pentru acest lucru îți mulțumesc din inimă! Ești singura persoană care a crezut în mine mai mult decât eu însumi. Îmi cer iertare pentru toate momentele în care îți greșesc, tu știi că mereu te voi iubi mai mult decât pe oricine altcineva și că pentru mine ești cea mai bună mămică din lume. Mulțumesc pentru că mi-ai oferit bucuria de a avea frați și pentru că niciodată nu încetezi din a îmi fi mamă. Toată răbdarea și timpul pe care mi le oferi înseamnă enorm pentru mine și din toate aceste puncte de vedere nu am destule cuvinte să îți mulțumesc. O primăvară fericită!
Cu dragoste, fiul tău. – cu Marius Catalin.

Draga mama,

Cum ar putea câteva cuvinte sa cuprinda toată dragostea mea pentru tine? Cum ar putea toate îmbrățișările din lumea asta sa fie de ajuns, ca sa te răsplătesc pentru căldura cu care m-ai strâns la piept pentru prima data? Cum ar putea toate florile, felicitările și mărțișoarele din lumea asta sa egaleze tot ceea ce faci pentru mine?

Îți mulțumesc ca existi, îți mulțumesc ca ești un om atât de sincer, o prietena atat de buna si un refugiu pentru toate problemele mele mărunte.

Pentru mine, ești soarele care îmi mângâie fata intr-o zi de vara.
Pentru mine, ești cea mai minunata ființă de pe tot acest Pământ

Te iubesc!

Cu drag,

Mulțumesc tuturor femeilor care ne inspira zilnic și ne fac viata mai frumoasa! – cu Georgiana Sîrbu.

Fetița ta.

Dragă mamă,

Dacă aş putea, aş opri timpul pentru tine.
Aş opri timpul tău, ca să poţi trăi, în sfârşit, tot ceea ce nu ai trăit atunci când ar fi trebuit.
Aş opri timpul tău ca să nu-ţi răsară fire albe atât de devreme, ca să nu te împovăreze ridurile, ca să mai ai răgaz pentru a te simţi frumoasă, femeie, plină de viaţă.
Aş opri timpul tău ca să-ţi ofer toate momentele pe care le-ai fi meritat, toate mângâierile, îmbrățișările şi toate bucuriile de care ai fost privată pe nedrept.
Aş opri timpul tău ca să îţi împlineşti visurile frumoase pe care le-ai abandonat atunci când ai început să visezi doar pentru mine.
Aş opri timpul tău ca să nu pleci nicicând de lângă mine…
Țin să le mulțumec tuturor femeilor din viața mea care m-au sprijinit necondiționat.
O primăvară frumoasă, cu mult soare și incărcată de bucurie! – cu Florina Raluca.