Fără prea multe explicații fizice, “Calul Putere” reprezintă forța cu care poate fi ridicată de la sol greutatea de 75kg, într-o secundă, la înălțimea de 1m. Puțin cam complicată formula, nu-i așa?

“Calul Putere” a fost transformat în “Kilowatti” în Europa din 1972. Tocmai de aceea mașinile au reprezentarea puterii motorului în primul rând in Kilowatti (Kw), dar publicul apreciază mai mult denumirea de “Cai Putere”, fiind mult mai prietenoasă.

Echivalentul unui “Cal Putere“ este 0.746 kW în sistemul mecanic utilizat în Marea Britanie sau de 0.736 kW în sistemul metric utilizat în Europa sau Asia.

Cal Putere Motor

Ce reprezinta Calul Putere?

Calul a reprezentat “motorul” activităților economice în istoria omenirii. Era folosit în agricultură, la transport, în industrie, în armată, în comunicații. Calul trăgea barjele, era folosit în minele de cărbune sau pentru trăsurile poștalioanelor, în războaie sau în competiții sportive.
Tocmai de aceea, la începutul Revoluției Industriale, atunci când apar primele motoare cu abur, se punea întrebarea firească legată de câți cai vor fi înlocuiți de noile tehnologii.

Cal Putere Sky Active