Îți mai aduci aminte momentul în care a trebuit să te întorci înapoi la mașină pentru că nu erai sigur dacă ai încuiat-o? Sau când te-ai dus cu familia într-o excursie și nu erai foarte sigur unde ai parcat mașina în oraș? Dar atunci când voiai să verifici care este următoarea dată de efectuare a reviziei tehnice și nu găseai carnetul de service – azi considerat desuet – al autovehiculului? Toate aceste situații pot fi acum rezolvate chiar și atunci când nu te afli lângă mașina ta, cu aplicația MyMazda. 

Aplicatia My Mazda

MyMazda, lansată în 2020 și disponibilă gratuit în AppStore și Google Play, a oferit pentru prima dată funcția Connected Services în Europa pentru modelul complet electric Mazda MX-30.

 

Noile modele de autovehicule Mazda prezintă acum diferite funcții prin intermediul aplicației. Mazda2, Mazda2 hybrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 și Mazda6 permit accesarea istoricului de service, a manualului auto, a planului anual de service, găsirea unui partener Mazda și asistență rutieră. 

 

Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5 și, în curând, Mazda CX-60 diesel, integrează și mai multe funcții. În aplicație vei afla dacă ți-ai încuiat mașina, locul unde este parcată aceasta și precizări privind autonomia și presiunea din pneuri. În cazul în care sistemul de alarmă al mașinii Mazda este declanșat, aplicația va trimite un semnal de avertisment. 

 

Autovehiculele complet electrice și Plug-in-Hybrid Electric – Mazda MX-30 și Mazda CX-60 PHEV – integrează, de asemenea, o gamă largă de funcții de gestionare a bateriei. Acestea includ: notificări (în cazul în care un șofer uită să conecteze cablul de încărcare), capacitatea de a controla încărcarea printr-un temporizator, monitorizarea progresului de încărcare și un indicator de autonomie.


MyMazda este aplicația care oferă șoferilor în timp real acces la informații privind disponibilitatea și localizarea punctelor de încărcare, care permite vizualizarea de informații cheie (prizele de încărcare și orele de funcționare) și care transmite direct din sistemul de navigație destinația în doar câteva secunde. 

MyMazda

Alte funcții avantajoase includ și posibilitatea de a controla de la distanță setările sistemului de aer condiționat. Întrucât nu este nevoie de motor, utilizatorii aplicației pot stabili temperatura cabinei, pot activa/dezactiva ventilația parbrizului și pot regla încălzirea lunetei chiar înainte de a intra în autovehicul. Funcția de preîncălzire sau de răcire în prealabil a mașinii în timp ce aceasta este la încărcat reduce solicitarea bateriei în momentul deplasării. Alte comenzi, printre care blocarea portierelor de la distanță și sistemul de localizare a mașinii contribuie la senzația de liniște sufletească a șoferului când nu se află lângă mașină.

 

În paralel cu noua versiune a aplicației pentru telefonul mobil, posesorii de modele Mazda din România mai au la dispoziție un nou serviciu menit să le ușureze viața. Prin intermediul serviciului de programare online în service, devenit operațional în România începând cu acest an, toți deținătorii de modele înregistrate în baza de date Mazda România ale căror revizii devin scadente, primesc lunar o notificare prin e-mail. Prin intermediul acesteia își pot programa online vizita în service la oricare dintre dealerii Mazda, ușor, simplu și rapid.