Alături de MAZDA ICONIC SP, la standul Mazda sunt expuse mai multe versiuni ale simbolului mărcii Mazda, inclusiv cel mai recent MX-5 - o actualizare semnificativă a celei de-a patra generații a modelului, cu noi faruri și stopuri LED, alături de modificări la interior pentru a îmbunătăți și mai mult experiența la volan.

 

De asemenea, standul prezintă un MX-5 de primă generație – un simbol etern al angajamentului Mazda față de plăcerea de a conduce, precum și un model MX-5 la scară de două treimi, pentru a le oferi o experiență de simulator copiilor, și un MX-5 care poate fi controlat doar cu ajutorul mâinilor șoferului.

 

Specificațiile principale ale conceptului MAZDA ICONIC SP

 

Lungime totală x lățime x înălțime (mm) - 4.180 × 1.850 × 1.150

Ampatament (mm) - 2.590

Greutate (kg) - 1.450

Putere maximă (CP) - 370

Raport putere-greutate - 3,9

Concept sport Mazda

MAZDA ICONIC SP este un concept sport compact conceput pentru a se adapta la o nouă eră și arată angajamentul continuu al companiei față de crearea de produse care să satisfacă dragostea clienților pentru condus și mașini.

Conceptul are un centru de greutate scăzut pentru a oferi performanțe de manevrabilitate excelente. Proporțiile sale unice sunt posibile datorită capotei joase, obținută prin montarea motorului rotativ ușor și compact în centrul mașinii.

Ideea unui sistem EV rotativ cu două rotoare ar oferi un motor extrem de adaptabil, cu o configurație flexibilă și capacitatea de a folosi o varietate de combustibili, inclusiv hidrogen, ceea ce îl face o tehnologie unică pentru Mazda, ideală pentru dotarea modelelor sport. Iar dacă bateria este încărcată cu electricitate derivată din energie regenerabilă, este posibilă funcționarea într-o stare potențială de neutralitate a emisiilor de carbon.

 

La prezentarea conceptului, președintele și directorul general Mazda, Masahiro Moro, a declarat: „Noi iubim MX-5 și lumea iubește MX-5. Suntem hotărâți, în era electrificării, să păstrăm vie bucuria de a conduce pe care MX-5 o reprezintă, iar MAZDA ICONIC SP, cu sistemul de propulsie EV cu generator de energie rotativ dublu, este soluția noastră ideală. Un ideal pentru al cărei lansări vom munci din greu. Mazda va crea întotdeauna vehicule care să le reamintească oamenilor că mașinile sunt o bucurie pură și o parte indispensabilă a vieții lor.”

Concept Mazda

MAZDA PREZINTĂ UN MODEL CONCEPT SPORT COMPACT

 

  • MAZDA ICONIC SP cu sistem de propulsie rotativ EV
  • Premiera modelului actualizat Mazda MX-5 2024

Pasiunea pentru condus este în ADN-ul fiecărui designer și inginer de la Mazda, iar aceasta este cea mai vizibilă la cel mai bine vândut roadster din lume, Mazda MX-5.

 

În cadrul Salonului Mobilității din Japonia, alături de premiera modelului MX-5 2024, Mazda a prezentat MAZDA ICONIC SP, un model concept care îmbină un sistem de propulsie rotativ cu două rotoare cu o platformă EV, o abordare a sistemului de propulsie lansată odată cu noua Mazda MX-30 R-EV.

Concept sport Mazda