Ambițiile spațiale ale Opel au început cu prima versiune a modelului Corsa Moon, prezentată în 1997 ca un concept de design bazat pe a doua generație Corsa.

2148961 Saj5s8lr4c Whr

Brandul cu sediul în Rüsselsheim tocmai a lansat informații avansate și imagini ale noului său concept de mobilitate spațială - Opel Corsa Moon II. Spațiul, ultima frontieră - aceasta a fost concepția comună timp de mulți ani. Cu toate acestea, în prezent, odată cu creșterea probabilității turismului spațial, este timpul să abordăm nevoile de mobilitate ale explorării extraterestre, iar Opel este din nou în fruntea acestei noi ere. Brandul tocmai a lansat informații avansate și imagini ale noului său concept de mobilitate spațială: Opel Corsa Moon II.

01 230401 Opel Corsa Moon Press01 Kopie

Vehiculul lunar al Opel se bazează pe Corsa-e, modelul electric cel mai bine vândut al mărcii germane. Corsa Moon II este echipată cu tehnologii de vârf pentru a oferi un echilibru optim între confortul de condus, fiabilitate și performanțele de conducere pe Lună.

Bazându-se pe cunoștințele extinse acumulate cu conceptul Corsa Moon din 1997, echipa de cercetare și dezvoltare Opel a identificat energia solară ca una dintre cele mai bune opțiuni pentru alimentarea unui vehicul lunar. Celulele solare incorporate vor alimenta bateria de 500 kWh a Corsa Moon II într-un mod durabil. Corsa Moon II poate parcurge până la 7.000 km cu o singură încărcare a bateriei.

Vehiculul spațial Opel introduce pentru prima dată noua tehnologie de lumină laser adaptivă Intelli-Lux®. Farurile cu laser de înaltă intensitate reacționează mai rapid și cu o precizie mai mare ca niciodată înainte, oferind o vizibilitate optimă pentru suprafața Lunii. În fiecare far, modulele laser mici generează fascicule de lumină adaptabile care acționează ca un reflector ce se întinde pe o distanță de mii de metri. Farurile laser Opel luminează suprafețele de 1.000 de ori mai puternic decât lumina produsă de tehnologia LED terestră.